Din viața unui dansator între 4 pereți. Cum să rămâi liber?

Dansatorii au pierdut brusc luxul studiourilor și scenelor, unde s-au putut întinde, antrena și zbura prin aerul studiourilor sau teatrelor. Cu toate acestea, artiștii nu pot rămâne calmi, așa că sunt în căutarea unor modalități de a rămâne activi.

Dar dacă am un artist în dezvoltare acasă. O mică majoretă de 9 ani, care practică acest sport de când avea 3 ani. Mamele și taţii, ne concentrăm pe învățare, gătit, dar și biroul de acasă și nu ne mai rămâne timp pentru activitatea secundară a micului nostru dansator.

Stop!

Am constatat că dacă voi aduce cel puțin o bucată din activitatea ei preferată în rutina noastră de învățare, gătit și curățenie, voi aduce și o atmosferă diferită, mai fericită, mai plăcută. Ne-am ușurat și mi-am întors bucuria exercițiului. Sunt mândră să o văd și învăț și văd pentru ce se antrenează. Petrece ore întregi la teme, calculator, cu spatele rotund, picioarele balansându-se în aer, așa că îşi întinde mai întâi corpul, înainte să înceapă să antreneze exerciţiile. Și știţi ce? Mă alătur, nu mă așez, dar sunt totuși în picioare și o astfel de întindere cu fiica mea ne va aduce un alt teanc de râs și relaxare. Ca fost dansator, îți voi arăta exerciții care pot fi practicate de copii, părinți sau chiar dansatori mai mari acasă.

Vi-o prezint fiica mea Isabella. Bună!


Și să mergem la primul exercițiu.

1. Întinderea mușchilor coapsei.

Acești mușchi se extind de la șold până la genunchi. Acestea sunt adesea dureroase, rigide sau simțiți disconfort de a sta permanent pentru totdeauna sau de umflături repetitive (exerciții). Întinde-te pe spate, îndoaie genunchii. Coborâți genunchii într-o parte și întindeți piciorul superior. Întoarceți capul în cealaltă direcție. Trunchiul și umerii rămân la locul lor. Numărați de două ori până la 30. Și întindeți cealaltă parte.



2.Dispozitiv de detensionare pentru coapsă.

Sună ca un capitol dintr-o carte pentru copii, dar este un mușchi al coapsei umane, acționează ca un "rotator" interior al șoldului. În timp ce vă întindeți, așezați glezna pe celălalt genunchi și așezați-o încet dintr-o parte în alta, apoi înlocuiți picioarele.


3.Întinderea gambelor.

Gambele sunt compuse din doi mușchi principali, mușchiul biceps și mușchiul oblic mai profund al gambei. Ambii acești mușchi lucrează de obicei ore suplimentare cu toate salturile, rotațiile și pașii din lumea dansului. Cu toate acestea, faptul că suntem acasă nu înseamnă că uităm acești mușchi, așa că ne antrenăm datorită acestui exercițiu pentru o întoarcere mai ușoară la podea. Începeți făcând un pas înainte. Asigurați-vă că piciorul din spate nu este încovoiat. Păstrați-vă călcâiul la sol, apucați balustrada, masa sau caloriferul, dacă vă pierdeți echilibrul. Dacă doriți să vă întindeți mai mult, transferați greutatea pe piciorul din spate și înapoi în față. Și numărați până la 30. Am auzit un au?


4. Întindeți degetul.

Ce ciudat. Crede-mă, acest exercițiu este important și pentru dansatori și este deosebit de plăcut. Mergeți până la perete, dulap sau, în cazul nostru, la pat și așezați piciorul la suprafață. Trageți încet piciorul în jos, deasupra zonei, până când simțiți o tragere de-a lungul fundului piciorului.


Ți-am descris 4 exerciții pentru a întinde acele locuri pe care tu, ca dansatori, le folosești și pe care nu trebuie să le uităm în acest moment. Desigur, există exerciții pe care Isabela ți le va arăta în alte fotografii. Desigur, există exerciții pe care Isabela ți le va arăta în alte fotografii. Fiecare majoretă, marți și joi îşi încep ziua cu aceste exerciții.


Întinderea gâtului și a umerilor.Fără aceste exerciții, nu mă voi ridica dimineața.


Și pentru că, la urma urmei, este majoretă, trebuie să-și întindă încheietura pentru a împiedica rănirea să se încurce. La fel și gleznele. Am jucat o simfonie crocantă în timp ce mă învârteam pe glezne. Probabil îl voi adăuga la rutina de dimineață în pat (notă jurnal). Și, în cele din urmă, întinderea în continuare a spatelui.

Aveam o fereastră deschisă cu aer proaspăt și o sticlă de apă curată tot timpul. O parte importantă a temelor, nu uitați că lockdownul nu se aplică ferestrelor. Păstrați-le deschise și corpul este cel mai bine curățat și odihnit cu apă călduță și curată. Cred că ne-am încălzit împreună, am râs și am învățat exercițiile ei de majorete, În același timp, m-am asigurat că nu voi fi cu siguranță majoretă.

Rezultatul temelor?

Nu veţi simți schimbarea. Acum ești uimit, știu, dar vreau să spun, când te întorci la studiouri, săli de sport, parchet și teatre, corpul tău nu va simți faptul că nu se antrenează în locul său familiar de luni de zile. Nu vă veți simți obosit, rigid sau vreo durere. Vei continua de unde aţi rămas înainte de acest timp incomod. Dvs. sau sinele dvs. mic.

Cele mai recente

Video

Instagram