De ce să participi la concursuri de dans?


De ce să participi la concursuri de dans?

Bună, mă numesc Anna Šitnerová, sunt absolventă a Conservatorului de dans al capitalei Praga din Republica Cehă. Mă dedic unei  game largi  de dansuri de la cel contemporan, balet, high heels, mtv și multe alte stiluri de dans.  M-ai putut vedea dansând la diferite concerte, de exemplu Jiří Korn, Rytmus sau Victoria Velvet, precum și în multe videoclipuri sau în teatru. Când nu dansez în fața camerei, stau în spatele ei și verific coregrafia.




Pentru ce este bună o competiție?

Ca orice sport sau activitate profesională, dansul continuă să avanseze și evoluează într-o anumită stilizare, datorită căreia devine din ce în ce mai solicitant, nivelul său este într-o  creștere continuă. Datorită competiției, vă puteți îmbogăți cu un nou vocabular de dans al altor dansatori și vă puteți extinde spectrul, unde să mergeți mai departe și ce să îmbunătățim.

Cât despre coregrafie

Fiecărui dansator se potrivește un stil de dans, în ceea ce privește contemporanul, mie mi se potriveşte   latura mai tehnică și îmi construiesc coregrafia mai mult pe ea. Cel mai important lucru pentru mine este că vreau să-mi spun povestea prin coregrafie, fie că este ziua în care am avut, sau simt o tristețe, ar trebui să existe întotdeauna emoții și sentimente în povestea pe care doriți să o transmiteți celorlalți, iar asta fără să vorbiți.




Ce muzică să alegi?

Muzica pentru coregrafie,  nu ar trebui să fie monotonă, ci ar trebui să aibă gradație și dinamică.  Încercați să alegeți muzică care nu este pe un val timp de trei minute, ci dimpotrivă muzică care chiar și tu, dacă o auzi în playlist, nu te va forța să treci la următoarea melodie după o jumătate de minut.

Cât despre costum

Costumul în sine ar trebui să corespundă cu coreografia ta, de exemplu, dacă ai muzică lirică, alege culori mai subtile și tăieturi mai fine de îmbrăcăminte. Pentru muzică mai rapidă și mai dinamică, alegeți culorile mai vii. Pentru coregrafia mea „Yound and beautiful”, am ales o rochie albastru deschis de la marca Capezio. Opusul - în coregrafia lui Gone era un set roșu de Bloch.







Cele mai recente

Video

Instagram