Cum să alegeți flexibili de balet potriviți?

Mulții dintre voi sunt foarte clar despre ce pantofi de balet sau flexibili să cumpărați. Fie pentru copilul dvs., fie pentru dumneavoastră. Dacă nu, citiți acest articol. O voi face scurt și informativ, sper.

Stilul de dans pentru care se folosesc flexibili de balet accentuează tehnica. Alegerea pantofului potrivit este extrem de important. Ajută la învățarea tehnicii potrivite.

Flexibilii de balet sunt adesea enumerați ca flexibili pentru copii și adulți. În acest caz, dimensiunea potrivită este crucială.

Apoi există și flexibili pentru începători și dansatori mai avansați. Aici depinde, printre altele, de talpă.

Talpă intreaga este concepută pentru începători. Acoperă partea de jos a flexibili de la vârfuri până la călcâie. Aceasta oferă un suport mai bun pentru picior.

                                      


Talpă divizată - mai potrivită pentru dansatorii avansați. Permite o flexibiltate mai mare.


Flexibilii de balet sunt confecționate din 4 materiale de bază. Acestea pot fi combinate cu alte materiale care aduc noi tehnologii de producție. Vorbesc în principal despre materiale care garantează elasticitatea pe toată suprafața piciorului.

Materiale de bază: 

  •          Pânză
  •          Piele
  •          Satin 
  •     Materiale elastice

Flexibilii din pânză sunt considerate un nivel de bază și, de asemenea, cele mai frecvente.

Flexibilii din satin sunt utilizate mai ales pentru spectacole. Întreținerea lor este puțin dificilă. Materialul în sine este destul de alunecos.

Flexibilii din piele durează mai mult, sunt foarte plăcute, dar și mai scumpe.

În ziua de azi, mulți producători vin cu modele de flexibili de balet din materiale elastice sau sunt cusute în partea specială a flexibiliii. Acest material se poartă perfect și probabil este cel mai confortabil.

În caz de îndoieli atunci când alegeți materialul potrivit, profesorul dvs. de dans va fi bucurat să vă ajută.

Cum să alege flexibili potriviți?

Atunci când alegeți flexibilii, nu procedați ca în alegerea pantofilor pe care îi purtați de obicei. Alegeți materialul în care doriți să dansați. După cum este necesar sau recomandat de un profesor de dans.

Degetele ar trebui să fie întotdeauna la capătul părții din față a flexibilii, fără spațiu suplimentar în spate și pe părți laterale. De obișnuit au o bandă elastică pe părțile laterale, una sau două. Fie sunt cusute, fie puteți coase benzile elastice la flexibili în funcție de nevoile dvs.


Flexibilii trebuie să se potrivească ca o mănușă. Prea mult spațiu inutil nu va arăta schimbarea degetului (piciorului) - lipsește „arcul”, care ar trebui să fie vizibil pentru profesorul de dans. Dacă simțiți că aveți mai mult spațiu în flexibili, încercați o mărime mai mică.

De asemenea, este foarte important ca degetele să nu fie strânse, în prima poziție sau în poziția plié. Ar trebui să poți să vă miște confortabil. De asemenea, nu ar trebui să simțiți „durere” în partea de călcâi. Dacă simți tragere, încercați o mărime mai mare.

Pur și simplu, trebuie să fie confortabili.

OFERTA ACTUALĂ A FLEXIBILIILOR VEZI AICI


Cele mai recente

Video

Instagram