Cum alegem corect pantofii pentru step

Salut, numele meu este Igor Bezdieniezhnykh, sunt multiplu campion și vicecampion al Republicii Cehe, campion al Ucrainei, campion al Rusiei, campion al Europei, campion și de două ori vicecampion al Lumii stepului. Mai multe despre mine puteți afla pe instagram @Dr.Tap  sau FB profil Igor Bezdieniezhnykh




Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu alegerea celor mai buni pantofi pentru step.


Step (TAP Dance) – stilul de dans, caracterizat în primul rând prin arta creată de plăcuțele de pe pantofii dansatorului (pantofii de step). Dansatorul de step este practic un dansator dar și artist în același timp, deoarece folosește ca instrument muzical picioarele sale, pentru crearea celor mai variate ritmuri mișcându-se în același timp. Începutul istoriei dansului de step datează din perioada primelor adunări religioase a comunităților de negri.  Stepul este unul dintre primele dansuri de jazz. A fost creat în condiții de amatori la sfârșitul secolului al XIX-lea și dezvoltat împreună cu jazzul, chiar cu mult înainte de a primi denumirea sa. Farmecul ritmurilor ritmice și-a găsit popularitate în rândul maselor largi ale poporului american și și-a asigurat popularitatea pentru sute de ani.


Dacă doriți să învățați să dansați step, luați pantofii de step ca bază importantă pentru învățare. Pantofii au plăcuțe metalice speciale, datorită cărora creați un sunet original și, prin urmare, este important să îl faceți corect şi să alegeți tipul adecvat.

 


Pantofii de step  îi putem împărți în pantofii pentru profesionaliști sau amatori. Diferența între ei este în deosebi în stratul și materialul tălpii.


•    Pantofii de step profesionali au talpa compusă din 2, chiar 3 straturi, din care una de obicei este din lemn.

    • Pantofii de step pentru amatori sunt vizual mai joși și talpa este confecționată dintr-un singur strat de plastic, piele sau, de asemenea, material din lemn.



    În continuare, pantofii de step putem să-i împărțim în pantofi Unisex, Femei şi Fete.


     •    Unisex sunt potrivite pentru bărbați, dar sunt deseori purtați şi de dame. Aceştia se caracterizează prin legarea pe șireturi și un toc mai mic.

    •    Pantofii de step pentru femei se bazează pe croiala de pantofi pentru femei. Este vorba de pantofi doar pentru femei, care, în comparație cu unisex, au și un toc mai înalt și, de obicei, o închidere cu cataramă.



    •    Pantofii pentru fete sunt de cele mai multe ori pantofi „pentru micile prințese”, unde designul copilăresc este combinat cu funcționalitatea de dansator de step.  Aceştia sunt adesea piese de design care vor mulțumi inimile micuței dansatoare dar şi ale părinților lor.


    Pantofii de step sunt confecționați din piele moale, au tendința să se întindă, deci atunci când alegeți o mărime, ar trebui să cumpărați exact pe măsură. Pentru alte materiale nu se întind, recomand să cumpărați o mărime mai mare cu 2-3 mm.

     

     Pentru dansatorii începători, vă recomand să alegeți mai întâi pantofii pentru amatori, care sunt, de asemenea, mai ieftini și în timp puteți trece la profesioniști. Ei vor fi suficienți pentru elementele de bază ale stepului.

     

    Pe pantofi se folosesc plăcuțele în vârf şi sub talpă, care folosesc pentru a crea bătaia necesară pentru a crea ritmul. In step folosim bătăile în partea de la vârf, călcai sau ambele împreună pentru a crea un accent puternic. Sunetele create de vârf sau călcâi nu sunt identice. Intre ele este o diferență foarte mare atât vizual cat si ritmic. Plăcuțele( flecurile) este recomandat să le alegeți de la aceeași firmă ca şi pantofii de step. Dacă alegeți pantofii de step de la Capezio sau BLOCH, atunci şi plăcuțele să le alegeți de la acelaşi producător.





    Dacă cumpărați pantoful și plăcuțele separat, le puteți monta cu ușurință pe pantof. Veți avea nevoie de o șurubelniță și puțină abilitate pentru a face acest lucru. Plăcuțele precum și pantoful, au 3 găuri sub vârf și 3 găuri sub călcâi. Tot ce trebuie să faceți este să atașați plăcuța, care aparține vârfului de la picior sau călcâi, și montați trei șuruburi, fixând astfel plăcuța ferm. Este important să verificați strângerea șuruburilor cel puțin o dată pe lună. Indiferent dacă trebuie să strângeți șuruburile sau nu, este mai bine să evitați, ca plăcuțele să nu se desprindă din cauza utilizării frecvente și să nu cadă niciun șurub.


    Pantofii de step vă vor rezista în funcție de cât de des îi folosiți. Pantofii de step pentru amatori durează aproximativ 1-2 ani, cu o utilizare ușoară și atentă. Pantofii de step profesionali, durează 1 până la 1,5 ani din cauza încărcării grele și a utilizării frecvente.

    Dacă piciorul tău este în continuare în creștere, îți recomand să alegi pantofi mai ieftini, care fie util bine pentru o perioadă mai scurtă de timp.

    Pentru pantofii de step profesionali ATENȚIE, de obicei se folosește pielea mai groasă. Este mai tare și, prin urmare, nu se întind la fel de mult. Din acest motiv, vă recomand să cumpărați pantofi cu o ușoară supradimensionare de aproximativ 5 mm.


    Aveți nevoie de sfaturi pentru alegere, căutați în categoria încălțăminte de step sau sunați-ne la nr. de telefon +421 903 629 230 (in English).

    Cele mai recente

    Video

    Instagram