Ce nu poate lipsi din garderoba ta?Am întrebat 14 dansatori

Dacă vi s-ar fi acordat 5 secunde pentru a enumera ceea ce nu ar trebui să lipsească unui dansator clasic din garderoba personală, primul lucru pe care l-aţi aminti sunt  o pereche de pantofi de antrenament, poante, dres sau o fustă tutu.  În acest sens, am fi în mod clar de acord cu tine. Dar dacă ai avea mai mult timp pentru a enumera tot ceea ce este necesar, lista ar cuprinde chiar tot necesarul?


Azi, mulţi dansatori sunt conștienți de diferența dintre aspectul lor de scenă și antrenament. Antrenamentul de dans nu este la fel de strict în materie de îmbrăcăminte, precum  spectacolul sau competiția în sine, dar totuşi şi acesta implică respect și o etichetă aparte. La urma urmei, baletul în sine este o formă de artă, care a fost interpretată prima dată la curtea regală.


Așadar, dacă dansăm profesional sau doar pentru distracție, este o idee bună să reconsiderăm câteva piese de bază, care nu ar trebui să lipsească din garderoba balerinului. Acest lucru nu se datorează doar respectului pentru acest tip de artă, ci și faptului, că majoritatea pieselor își îndeplinesc funcțiile specifice și importante.


Anul trecut v-am descris în articolul „Fără ce nu poate fi o balerină pe parcursul anului”, câteva piese de bază,  care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui dansator de dans clasic, așa că am decis un alt format în acest an. Ne-am adresat câtorva dansatori şi dansatoare din Slovacia, întrebând-i fără ce lucruri nu şi-ar putea imagina antrenamentele şi ce aparţine în echipamentul lor de bază de dans.
Răspunsurile lor au coincis în mai multe moduri și, prin urmare, am clasificat aceste nevoi de dans în mai multe categorii. Cu toate acestea, am lăsat câteva dintre recomandările dansatorilor neclasificate pentru originalitatea lor, iar acestea sunt aduse la sfârșitul articolului.



Puteți afla cine dintre dansatorii slovaci ne-a dat răspunsurile dvs. în timp ce citiți articolul.


Fiecare dansator întrebat, a cerut să punem pantofi de dans de primul loc în funcție de stilul de dans. La urma urmei, un pantof nu este ca un pantof.Fetele ne-au menționat cel mai adesea poantele și pantofii de antrenament, în două culori de bază (roz și culoarea bej) ca echipament de antrenament obligatoriu, precum și botine termice, pantofi cu caracter, pantofi de jazz și adidași confortabili.

Pantofii de dans sunt unul dintre cele mai scumpe articole de dans, care sunt, de asemenea, supuse la cea mai mare uzură. Acesta este și motivul pentru care am scris recent un articol util despre cum să avem grijă de pantofii de dans, care a fost dedicat îngrijirii pantofilor de dans și găsit popular la sute de dansatori. Dacă nu ați ajuns la el, asigurați-vă îl veţi citi, ajutându-vă să economisiți zeci de euro pe an pe pantofii de dans.
Pantofi de dans de toate tipurile, cu cadrane sofisticate și diagrame de dimensiuni, puteți găsi pe site-ul nostru, în secțiunea Dans pantofi. Pur și simplu filtrați stilul de dans și alegeți un anumit model.



Kristína Slováková


Îmbracamintea de bază

Dansatorii au subliniat importanţa confortului și curățeniei, pentru antrenamente îmbrăcăminte mai caldă și mai lejeră,  cu toate acestea, în timpul antrenamentului clasic în sine, se simt cel mai bine într-un dres de balet, tricou și fustă de calitate.

Deoarece mulți au suferit deja leziuni, ei recomandă să nu subestimeze importanţa hainelor de încălzire, și anume, jambierele, puloverele sau hanoracele. Dacă ai mai multe antrenamente pe zi, sigur vei avea nevoie să ai la îndemână mai multe piese dintr-un singur tip de îmbrăcăminte. Vei evita senzația neplăcută atunci când danseazi cu partenerul, dar vei preveni în principal răcelile, dacă îți schimbi hainele după antrenament, în haine uscate și curate.

În unele piese vestimentare ne se transpira foarte mult , iar o astfel de piesă este, de exemplu, o fustiță. Dacă sunteți limitat din punct de vedere financiar, este mai bine să cumpărați o fustă neutră, iar culoarea să se potrivească cu  mai multe tricouri.

Vă oferim linkuri directe către aceste echipamente de dans: dresuri, jambiere pentru încalzire, treninguri, fustiţe. 



Matilda Poláková


Accessorii pentru păr

Rețineți, că părul un accesoriu foarte important a oricărei dansatoare. Nu numai că îți ridică aspectul de ansamblu, dar  părul prins îți prelungește gâtul, îți înfrumuseţează expresia facială și unește mișcările grațioase ale capului cu restul corpului. Acest lucru creează un spațiu pentru conversație între fete dar și un moment pentru tine, pe care nimeni nu ţi-l poate lua.

Pentru părul perfect fixat, veți avea nevoie de elastice de păr, perie, pieptene, plasă de păr și lac. Dacă doriți să găsiți totul într-un singur loc, vă recomandăm să vizitați categoria noastră de accesorii profesionale pentru păr.



Peter Andel


Trusă de cucut

Un set de accesorii de cusut au salvat mulți dansatori înainte de spectacole, repetiţii sau antrenamente. Indiferent dacă trebuie să coaseți o panglică nouă, sau să coaseți o gaură într-un costum sau o buclă de ciorap, trebuie să aveți întotdeauna la îndemână un ac, aţă, foarfece și panglică. Nu vă bazați pe faptul că altcineva cu siguranță va avea acest kit și îl va avea întotdeauna la îndemână.

În oferta noastră veți găsi un astfel de mini set practic de la Bloch cu tot ceea ce vă va salva de la  un dezastru de dans.



Nina Fukasová


Disponzitive medicale

Sună de necrezut, că în spatele unor astfel de mișcări grațioase pe care le vedem pe scenă, pot exista dureri de genunchi, tăieturi de degete de la picioare, umflături sau dureri sub presiune. Dansul este literalmente un sport de top și, prin urmare, dansatorii noștri au plasat cu siguranță dispozitivele medicale printre echipamentele obligatorii ale fiecărui dansator. Au menționat în special bandaje, spray cu gheață, unguent de răcire genunchi, set de plasture și dezinfectant.

În magazinul nostru, din păcate, nu veți găsi dispozitive medicale în afară de genunchiere, dar pentru a evita unele răni, cum ar fi plăgile de presiune, vă recomandăm cu siguranță, tampoane din silicon în poante și protecție pentru degete. 



Richard Adamek


Geanta și husă pentru costum

Puteți vedea că există o mulțime de ajutoare și fiecare joacă un rol important într-un proces de antrenamente de calitate sau în timpul spectacolului.

 

Dacă nu doriți să mergeți la antrenamente, împodobit ca un pom de Crăciun, aveți nevoie de o geantă spațioasă, în care totul să se potrivească și fiecare lucruşor să își aibă locul.

La fel ca dansatorii pe care i-am intervievat pentru conținutul acestui articol, nu subestimați geanta care are suficiente compartimente pentru a vă împărți nevoile în secțiuni.

Între sesiuni de antrenament, cred vă  doriți să găsiţi tot ceea ce căutați într-un timp scurt, iar un alt avantaj al unei astfel de genţă cu mai multe compartimente de la Bloch, este că puteți separa lucrurile transpirate / umede de lucrurile curate / uscate.

Unul dintre lucrurile principale pe care trebuie să le pregătești înainte de o reprezentație de dans este un costum. Pentru aceasta, vă recomandăm o husă  separat cu un umeraș, care să-l protejeze de murdărirea și îndoire. Husa de călătorie Capezio, are chiar buzunare pentru poante, biscuiți,dres, tricou sau alte nevoi.

O grijă specială trebuie să o purtăm fustiţei tutu, care trebuie să-și păstreze forma, de aceea vă recomandăm, de asemenea, o husă potrivită, cum ar fi aceasta de la Sansha.



Tamara Čertíková


Ceva în plus

În cele din urmă, am dori să menționăm câteva lucruri care joacă un rol important în viața unui dansator.Cum aceste sugestii nu au fost repetate în mod regulat pentru fiecare dansator intervievat, la fel ca răspunsurile anterioare, vom menționa, de asemenea, autorul care nu a uitat acest dispozitiv și a pus un accent special pe acesta.



Denisa Richtaríková


BONUSURY

  • Lui Filipovi Mancov în timpul pregătirii pentru spectacolul de dans, nu trebuie să-i lipsească căștile cu muzică bună care să-l inspire, să-l motiveze, să se relaxeze și să se pregătească mintal. De asemenea, pentru el are o importanta aparte cilindru pentru spate şi banda elastică pentru sport, pe care o puteţi găsi la noi de la firma Sansha
  • Richard Adámek nu-și poate imagina un antrenament de calitate fără deodorant, pe care îl recomandă fiecărui dansator și dansatoare. Înțelegem acest lucru întrucât bărbații sunt cei care ridică fetele și sunt în contact strâns cu ele.
  • Denisa Richtáriková  nu a uitat de antrenamentul cu greutatea, iar echipamentul său obligatoriu include greutăți pentru picioare și mâini, pe care le recomandăm cu mare încredere
  • Kristínu Slováková, cea care ne-a uimit cu răspunsul său la articol. Potrivit acesteia, echipamentele fiecărui dansator nu trebuie să lipsească zâmbetul și bucuria sinceră a dansului, pe care le simți la distanță.


Vanesa Bublová


 Credem că v-am oferit sfaturi utile cu privire la nevoile de bază pentru fiecare dansator și, astfel, v-am uşurat  achiziția mai ușoară înainte de începerea noului an școlar. În numele întregii echipe Dancemaster, aș dori să le mulțumesc acestor minunați dansatori care ne-au adus sfaturile lor despre cum a fost realizat acest articol. Multumesc!


Simona Danková


Erika Švecová

Viki Kozáková

Liliana Szabová

Cele mai recente

Video

Instagram