Ce lua în considerare atunci când alegeți poantele potrivite

Alegerea poantelor potrivite este una dintre cele mai grele sarcini ale fiecărui dansator. Dacă pantofii pointe nu se potrivesc corect, bucuria dvs. poate fi transformată cu ușurință într-un coșmar de antrenament. Iată câteva sfaturi utile despre cum să alegeți poantele potrivite.

În primul rând, trebuie să vă cunoaşteţi tipul picioarelor dumneavoastră.

- Tipul grecesc - cel de-al doilea deget este cel mai lung
- Tipul egiptean - degetul mare este cel mai lung
- Tipul pătrat - aceeași lungime a degetului mare și a celorlalte degete

Când știți că aveți pantofii potriviți potriviți?

  1. Dacă lungimea este corectă
  2. Dacă boxul are dimensiunea potrivită
  3. Dacă călcâiul are înălțimea potrivită
  4. Dacă căpțușeală este potrivit de puternică
  5. Dacă platforma poantelor oferă stabilitate
  • Dacă lungimea este corectă:

- degetele de la picioare nu trebuie să fie stropite (nici măcar în plié)
- piciorul trebuie să se încadreze bine în picioare
- platforma degetelor de la picioare nu trebuie să fie prea mare - dacă degetele de la picioare nu ating platforma de la picioare, nu este corect

 

Dacă utilizați căpțușeală în vărful poantelor, atunci încercați bineînțeles pantofii cu căptușeli pe care le veți folosi.

  • Dacă boxul are dimensiunea potrivită:
când în pointe

-degetele de la picioare nu ar trebui să fie blocate, ar trebui să se întindă. Pentru un picior plat, alegeți boxul în formă eliptică, pentru un arc mai înalt alegeți o formă rotundă.
- piciorul nu ar trebui să alunece în poantele - în acest caz boxul este prea mare
- laturile cutiei trebuie să se potrivească perfect, nu trebuie să existe nici o lacună la marginea boxului
- lățimea boxului depinde de mărimea degetului dvs. Dacă degetul mare este cel mai lung, iar ceilalți sunt mai mici sau dacă primii degetele de la picioare au aceeași lungime, etc. Recomandăm cu siguranță să folosești protecția degetelor  pentru dansatorii cu piciorul de tip grecesc pentru a preveni abraziunea dureroasă. În acest caz, este foarte important să alegeți tipul potrivit de poante.
- boxul trebuie să acopere și să protejeze articulația degetului mare.
 

  • Dacă călcâiul este înălțimea potrivită:

Inălțimea tocului este la fel de importantă: cănd are călcâiul înălțime potrivită? The heel height is equally important: when is the height just right? Fiți în poziția de demi-plié...

- dacă călcâiul pantofului nu se desprinde, totul este perfect. Dacă se întâmplăm ați nevoie de un toc mai înalt. Micile imperfecțiuni pot fi îmbunătățite prin cusut elastice, astfel încât călcâiul să nu se miște.

  • Dacă căpțușeală este de puterea potrivită:
Ar trebui să luăm în considerare, de asemenea, puterea căpțușelii. Cănd este destul de puternică? Cănd sunteți pe poziția pointe... 
- căpțușeală trebuie să fie suficient de puternică, dar nu prea mult. Acesta trebuie să vă ofere sprijin, dar nu ar trebui să vă impiedice să vă intindeți arcul în poziția pointe. 


Pentru începători, recomandăm o căpțușeală mai moale pentru a învăța trecerea de la demi pointe la pointe. De îndată ce se simțiți confortabil cu această tehnică, voință de căpțușeală trebuie să răspundă nevoilor dansatorului.

  • Dacă platforma poantelor oferă stabilitate:
De asemenea, platforma este importantă, deoarece trebuie să vă ofere asistență atunci când în pointe. Unii producători oferă pantofi pointe cu o platformă din piele pentru o durabilitate mai mare. De asemenea, este posibil să cumpărați plasturi de piele și să-i lipiți la satin. Sau există și poantele care vin cu platformă cusută manual cu bumbac, care oferă mai multă durabilitate și confort pentru dansatoare :-).

Pentru a rezuma tot

Procesul de alegere poantelor poate dura mai mult unor dansatorii. Vă recomandăm să petreceți ceva timp și să consultați toate detaliile atunci când cumpărați prima pereche de poante cu profesorul și asistentul de magazin. Sentimentul dansatorului este la fel de important. Este destul de comun ca dansatorii să încerce câteva tipuri de poantele, făcuți de diverși producători, până când vor găsi perechea perfectă.

Alegerea poantelor de balet este importantă încă din prima clipă când stai pentru prima oară pe degetele de la picioare. Lecțiile de dans clasic pot fi dure. Este foarte important ca poantele să vă ajute să găsiți frumusețea dansului clasic. Poantele nu ar trebui să facă ca baletul să devină enervant și dureros :-)  

CUMPĂRĂȚI POANTELE DE BALET AICI



 

  

Cele mai recente

Video

Instagram