Adevărurile din viața unui dansator despre care nu știați

Ceea ce vedeți pe scenă este fascinant, dar nu reflectă întreaga realitate din spatele scenei. Bărbații și femeile care își petrec timpul sărind și rotindu-se pentru bucuria noastră costă mai mult decât oricine își poate imagina.

După ce am citit câteva interviuri cu soliști de elită și membri ai celor mai mari coruri artistice și după ani de experiență în mediul de dans, am pregătit următoarea listă de 10 adevăruri din viața unui dansator profesionist.

  • Hard work
    • Există dansatori care au șapte performanțe pe săptămână în cinci studiouri de balet diferite sau alte spectacole și costume, uneori schimbând în timpul pauzelor pentru a dansa două roluri diferite.

      • Rutină
      Antrenamentul de dimineață, repetiții nesfârșite, repetiții de costume, terapie fizică, păr, machiaj și antrenament din nou. Programul de lucru de douăsprezece ore este o parte normală a vieții unui dansator profesionist.
      • Extremă
      Șapte spectacole în timpul unui weekend. Unii dansatori au spectacole vineri seara până duminică după-amiaza și apoi fac alte performanțe în timpul săptămânii, în plus față de week-enduri.
      • Rivalitate
      Grupurile de dans par a fi atmosferă familială, dar de multe ori este o luptă pentru poziții și un loc pe ringul de dans. Din fericire, la sfârșitul zilei, se ajunge la cohesivitate între dansatori, deoarece fiecare dintre grupuri tocmai a trecut prin căderilor și înălțimilor proprii.
      •  Salariu
      Potrivit New York Times Ballet, salariul mediu al dansatorilor din cor este între 1100 - 2100 $ pe săptămână, depinzând din experiență și de contract. În Slovacia, desigur, este mult mai puțin și doar pasiunea și bucuria de dans țin pe dansatori să o continue. Banii nu sunt cu siguranță o motivație.
      • Riscant
      Dansul profesional poate fi clasificat ca un tip periculos de artă. Leziuni zilnice și vizite terapeutice între orele de dans.Cariera dansatorului se termină cu dureri și deformări severe.
      • Toții impreună
      Fiecare dansator știe că rareori aveți propriul vestiar într-un cor sau un grup de dans. Ele vă vor da o dulap, un cuier și un raft, o bancă și o oglindă. Cu toate acestea, se iau grijă ca fiecare să aibă suficient spațiu personal.
      • Regim alimentar
      S-ar putea crede că dansatorii dețin o dietă specială. Dacă nu este necesar în mod explicit, exercițiul fizic zilnic este suficient pentru a le permite să mănânce ceea ce doresc.
      • Planul B
      Dansul nu este singurul mijloc de trai al dansatorului. Fiecare dintre ei știe că nu e un serviciu pentru totdeauna și astfel cei care nu au ambiția de a deveni coregrafi, directori sau antrenori își construiesc oportunitățile de lucru în alte domenii.
      • Sacrificiu
      Ca de obicei, succesul și profesionalismul într-o anumită zonă nu e gratis. Dansatorii, precum și mulți alți artiști, trebuie să-și dedice anii de viață pentru carieră și antrenamente intense, în loc de distracție și de familie.
      Este minunat să vedem că, în ciuda tuturor celor de mai sus, vedem mii de dansatori pasionați din lume care dansează cu împlinire, bucurie și dedicare maximă. Povestea vieții acestor dansatori nu este tristă, ci este în primul rând despre dragoste și fericire cu privire la ceea ce fac.










      Cele mai recente

      Video

      Instagram