De ce e stretching important înainte de orice performanță?

Dansatorii care fac pe scena incredibile, incomprehensibile cascadorii acrobatice, sărituri, pirouete și leagăne trebuie adesea să se concentreze pentru ore lungi, exercitând articulații și întinzând mușchii și tendoanele. Adesea, trec prin sudoare și lacrimi. Există norocoșii cu flexibilitate înnăscută, dar nu sunt mulți dintre ei. Din acest motiv, avem decis să oferim sfaturile noastre majorității și începătorilor care trebuie să se întindă înainte de fiecare antrenament.

Nu o singură mișcare fără un stretching bun

În școlile de dans, elevii sunt întotdeauna dezgustați și plictisiți când e vorba de pregătirea pentru o clasă de dans. Mai ales începătorii, care se așteaptă să înceapă să danseze, și să cunoască imediat totul ca un profesionist. Și dacă nu e așa, îi dau vina pe profesor, deoarece în loc să danseze, o parte substanțială a lecției este dedicată întinderii și pregătirii.Practicarea stechingului, vă ajută să vă păstrați flexibilitatea, să executați mişcările din viaţa de zi cu zi şi să vă dezvoltați musculatura în acelaşi timp. 

Faci stretching-ul înainte și după o performanță

Pentru a crește flexibilitatea mișcării, trebuie să muncești din greu. Este o parte inseparabilă care îmbunătățește calitatea dansului dvs. și vă protejează mai ales sănătatea și reduce riscul de rănire. Un dansator nepregătit, care rulează pe ringul de dans și începe să facă chiar mișcări simple, fără a-și încălzi corpul, riscă o rănire.


Corpul trebuie să se obișnuiască cu intensitatea unei mișcări, deoarece până acum singura ta activitate fizică a fost educația fizică la școală, jumătate din care probabil ai trecut pe o bancă. Cei care sunt deja familiarizați cu un anumit tip de sport sau activitatea care necesită formare fizică se plânge mult mai puțin, fiind ca știu deja că este necesar.

Începe încet

Stretchingul este o muncă sistematică pe termen lung pe corpul dvs. Deci, nu așteptați progrese imediate. În fiecare exercițiu, creați tensiune pe mușchii și țesuturile pas cu pas, și cănd simțiți că acest lucru este maximul dvs. și continuați să vă simțiți durerea incomodă, opriți-vă și respirați adânc pentru câteva minute. Vă garantăm că data viitoare veți putea atinge limita maximă în acest exercițiu. Întinderea împinge rănirii, în altă parte.

Pregătește-te și împrejurimile tale

O parte substanțială a întinderii este pregătirea. Ventilați camera pentru a obține aer curat, pregătiți o sticlă de apă curată, un prosop și purtați haine confortabile. Dacă aveți păr lung, puneți-l într-o coadă. Utilizați un covoraș de yoga pentru a face podeaua mai moale, pentru a nu să fiți răciți și pentru a menține podeaua uscată, făra sudoare.


Câteva exerciții de bază care implică o mulțime de muncă cu mușchii și tendoane.

  • Tendoane sub genunchi

Ședeți pe podea ținând picioarele drepte și apropiate. Întindeți mâinile spre degetele picioarelor și relaxați-vă. Folosiți mișcări repetitive de întindere cu vârfurile picioarelor. În poziția maximă, rămâneți zece secunde, apoi repetați exercițiul.


  • Stretching-ul picioarelor

Exercițiul se poate face în picioare, dar și într-o ghemuire mare. Ridicați tocurile de câteva ori de la sol la poziția numită relevé și rămâneți pe vârful picioarelor pentru câteva secunde. Veți simți tragerea pe tendoanele dvs. Același lucru se întâmplă dacă îndreptați vârfurile picioarelor spre interior, întinzând partea superioară a piciorului.



  • Stretching-ul la bară

Stați cu faţa la bară, mainile pe bară, tineți-vă uşor pentru mai mult echilibru. Ridicați un picior pe bară, cu vârful ascuţit şi orientat spre exterior. Plimbați uşor piciorul de-a lungul barei, lasăți-l să alunecați atat cât puteți, fără să exagerați. Menţineți câteva secunde, respirați adănc. Repetați pe celălalt picior.


  • Întindere laterală din șezut

Stând în șezut, desfa picioare căt se poate. Ridicați brațul drept și aplecați pe piciorul stâng. Revineți în poziția inițială și repetați exercițiul ridicănd brațul stâng și aplacăndu-vă pe piciorul drept. Menţineți câteva secunde, respirați adănc. Repetați pe celălalt picior.

Stretching pe spate.
Începeți acest exercițiu pe spate cu picioarele întinse cu unghi de 90 de grade între podea și picioare. Treceți-vă picioarele peste glezne și apoi întindeți picioarele în afară. Repetați această mișcare de mai multe ori.


  • Fluture - stretching pe articulațiile

Acest exercițiu începe șezând, unde vârfurile picioarelor sunt îmbinate și genunchii sunt relaxați. Împingeți genunchii pe podea cât mai jos posibil și în acest moment ar trebui să vă simțiți șoldurile. Exercițiul poate fi mai dificil prin înclinarea înainte și trăgând pieptul spre degetele picioarelor, în timp ce împingeți genunchii spre podea.



  • Podul - întărește spatele

Întindeți-vă pe spate cu genunchii îndoiți, cu brațele astfel încât degetele de la picioare să vă îndrepte spre umeri și coatele dvs. sunt îndoite spre tavan. Trageți-vă burta spre tavan. Amintiți-vă că aveți picioarele, precum și toată zona palmelor și degetelor, tot timpul pe sol. Păstrați-vă capul cu fața în jos în timpul exercițiului. Repetați de mai multe ori.



Stretchingul poate fi sortat în sute de mișcări care au un impact diferit asupra corpului uman. Vă rugăm să fiți atent. Acest lucru va contribui semnificativ la îmbunătățirea performanței și a sănătății fizice. Credem că aceste exerciții sunt doar suficiente pentru a începe. Pe Internet, există o cantitate infinită de informații care poate să vă inspira, de exemplu:



Cele mai recente

Video

Instagram