Cum a avea grijă de pantofii de dans și să le prelungiți viața

Grija de pantofii de dans este una dintre condițiile de bază pentru a putea dansa. La urma urmei, ce altceva decât picioarele sănătoase și sănătate ai nevoie pentru a dansa?

Imaginați-vă: 6 oase, 33 de articulații, 107 legături, 19 mușchi și tendoane și 145.000 de glande sudoripare la fiecare picior. Vă tot întrebați de ce este important să aveți pantofi buni de care aveți grijă în mod regulat? Un singur pantof protejează toate acestea. Gândiți-vă la asta data viitoare când veți purta pantofii de dans.

DURATĂ DE VIAȚĂ PANTOFULUI ESTE IMPORTANTĂ

Mulții se întreabă de ce pantofii de dans de calitate sunt atât de scumpi. Pai depinde. Majoritatea pantofilor de balet de calitate sunt confecționate manual, din materiale puternice și de încredere. Chiar dacă toată lumea are un nivel diferit de abilități de dans, cineva dansează în fiecare zi și cineva stă pe degetele de la picioare doar de câteva ori pe lună, totuși, ai perioada de valabilitate a pantofului în mâini.

Așadar, să aruncăm o privire la modul de extindere a acestuia și să învățăm cum să o reparați, să o curățați și să o depozitați.


TIP # 1: USCAȚI-VĂ PANTOFII

Probabil cea mai de bază problemă este umiditatea, care distruge fibrele, îmbinările, adezivii și materialul general al încălțămintei, determinând descompunerea sa treptată. Deoarece în cea mai mare parte a zilei ați pantofi pe picior, umiditatea naturală de la piciorul dvs. este îmbibată cu pantoful. Așadar, asigurați-vă că dați întotdeauna ocazia pantofului dvs. să se usuce ori de câte ori este posibil. ATENȚIE! Nu pe calorifer.

TIP # 2: STRĂNGEȚI-VĂ BINE PANTOFUL

Asigurați-vă întotdeauna că pantoful dvs. este ferm pe picioare. Fixarea minuțioasă și legarea pantofului îl face mai rezistent la rupere și stres față de pantof. Veți ucide două muște cu o singură lovitură, pentru că, pe de o parte, economisești uzura pe pantofi în timp ce elimini riscul de rănire.


TIP # 3: SCHIMBAȚI-VĂ PANTOFII 

Recomandăm dansatorilor să folosească cel puțin două perechi de pantofi pentru un stil de dans. Dansatorul are posibilitatea de a schimba pantofii între ore și în timp ce o pereche de pantofi se recuperează-uscând, cealaltă pereche lucrează. În cele din urmă, vi se va părea mai ieftin, deoarece uzura și timpul vor fi transferate la două perechi de pantofi. Practica a arătat că un dansator consumă mai puțini pantofi pe an decât dacă lucrează doar cu o pereche.

TIP # 4: REGLAREA PANTOFILOR

Dansatorii fac o greșeală frecventă, în special în cazul pantofilor cu balet, că își rup încălțările violent, îl bat necontrolat cu un ciocan sau lovesc pantoful cu alte obiecte. Ei încearcă să adapteze pantoful și cred că acesta este calea corectă. Vă recomandăm să mergeți foarte ușor. Pantoful trebuie să se îmbine cu piciorul în mod natural în timpul antrenamentului. Perioada de valabilitate este redusă semnificativ prin forță și abuz. Echipamentele de protecție, medicale și de curățare se găsesc în gama noastră de accesorii.


TIP # 5: CUM PURTA PANTOFILOR

De obicei, imediat după cumpărare, dansatorul își strică pantofii, îi poartă cu atenție și îi pune deoparte. Odată ce trece „noua” stare, pantofii sunt uitați și îi tratăm ca și cum ar fi doar o zdrență. Aveți grijă de ele tot timpul, transportați-le și păstrați-le în siguranță. Depozitați-le departe de alți pantofi, astfel încât să nu vă mirosiți și să vedeți cum să le prelungiți viața.


TIP # 6: CURĂȚAREA ȘI REPARAREA PANTOFILOR 

În cazul în care pantofii vă vor fi murdari sau deteriorați, folosiți numai produse de curățat și materiale de reparație recomandate de experți și potrivite tipului de încălțăminte. Dacă optați pentru o altă soluție, credeți că veți face mai mult rău decât bine. Nu puneți niciodată poante, balerinii sau pantofii de dans în mașina de spălat, ei vor pierde forma și materialul va fi deteriorat imediat.

TIP # 7: CUMPĂRAȚI DIN EXPERȚI

Aveți încredere în vânzătorii verificați și credeți că nu orice vânzător nu vrea să vă păcălească. Există, de asemenea, cei pentru care dansul este la fel de pasional că pentru tine și sunt sincer interesați să te ajute și să sfătuiască cea mai bună soluție pentru piciorul tău.


Dacă aveți niște întrebări sau aveți nevoie de ajutor în alegerea tipului potrivit de pantofi, citiți articolul nostru despre Ce decide să alegi poante de balet.

... sau contactați-ne direct, suntem întotdeauna aici pentru dumneavoastră :)

Cele mai recente

Video

Instagram